Sušenky z arašídového másla

Sušenky z arašídového másla

Arašídové máslo – něktěří jej moc nemusí, ale další jej naprosto zbožňují. Pokud patříte do druhé kategorie, máme pro vás chutný a přitom velice lehký recept opět od Lucky z blogu Mlsy od Lucy. Tyhle roztomilé sušenky připravíte za pár minut a udělají radost nejen vašim dětem, ale i všem dospělým ve vašem okolí 🙂

Arašídové sušenky

Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + pečení
Množství: cca 18 ks

SUROVINY 

  • 150 g jemného arašídového másla (složením pouze z arašídů)
  • 1 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • solené arašídy na ozdobu (dle počtu sušenek)

KUCHYŇSKÉ NÁČINÍ

kuchyňská váha, kuchyňský robot nebo ruční mixér, mísa na těsto, čajová lžička, plech a pečicí papír

POSTUP

    1. Promíchejte arašídové máslo, aby se oddělený olej zapracoval zpět do másla.
    2. Odvažte si do mísy arašídové máslo, přidejte vejce, cukr a robotem nebo mixérem spojte všechny suroviny dohromady.
    3.  Zapněte troubu na 170°C a plech vyložte pečicím papírem.
    4. Nyní začněte tvarovat sušenky. Čajovou lžičkou odebírejte těsto, ze kterého vytvarujte kuličku o velikosti bramborové krokety.
    5. Kuličku dejte na plech a zmáčkněte ji prsty. Takto pokračujte dokud vám nedojde těsto.
    6. Do středu každé sušenky jemně vmačkněte arašíd a dejte péct. Pečte tak dlouho dokud nebudou mít sušenky zlatavou barvu (pokud máte troubu, která peče jen zespodu, je lepší během pečení sušenky opatrně obrátit, aby se vám dole nespálily). Po upečení nechte sušenky vychladnout.

Pokud se vám recept líbil a rozhodli jste se jej vyzkoušet, určitě se nezapomeňte pochlubit výsledkem na našem Facebooku! Pro další inspiraci se podívejte i na starší recepty na našem blogu, lajkujte nás na Facebooku a podívejte se i na Lucčin blog! 🙂

Autor
Barbora
23. 07. 2018
Tagy
#tradice #příprava #suroviny
Komentáře