Oheň a pečení: Na co využijete flambovací pistole a jak je použít

Oheň a pečení: Na co využijete flambovací pistole a jak je použít

Vyvolává ve vás pomyšlení na použití flambovací pistole obavy? Vůbec nemusí. S flambovací pistolí se totiž pracuje snadno, manipulace s ní je bezpečná a hlavně vám usnadní práci. Víte, při tvorbě kterých dezertů ji využít a jak flambovací pistoli vybrat? Poradíme vám.

Jednoduchá obsluha a dokonalý výsledek

Ať už potřebujete připravit flambované ovoce nebo karamelizovaný cukr, flambovací pistole vám bude při ruce. Snadno s ní vytvoříte i takovou sněhovou čepici na koláči nebo dokonalou krustu, která zdobí oblíbený dezert crème brûlée.

Připravujete sladké polevy a chcete jim přidat ještě o něco lepší vzhled? Flambovací pistole vám bude skvělým společníkem. Stačí pár vteřin a z obyčejného cupcaku vytvoříte neodolatelný dezert, na který bude radost se podívat.

flambovací pistole, flambované banány se zmrzlinou

Klasický plyn a regulovatelný plamen

Flambovací pistole má silný a efektivní hořák, se kterým je příprava flambovaných specialit hračka. Na pistoli je malé kolečko, pomocí kterého snadno regulujete délku plamene i intenzitu žáru. Flambovací pistole se plní běžným plynem do zapalovačů.

Použití je bezpečné při dodržení zásad

Práce s flambovací pistolí se nemusíte bát, její použití je intuitivní a zvládne ho každý. Před prvním použitím si ale přečtěte návod k obsluze a přístroj vždy udržujte z dosahu dětí. Nikdy se také nedotýkejte trysky – po použití je horká a mohli byste se popálit. Po každé, když s flambovací pistolí přestanete pracovat, se také ujistěte, že je plamen zcela zhasnutý. Flambovací pistoli nepoužívejte déle než hodinu.

Nebojte se flambovací pistoli použít a zkuste s její pomocí přivést své dezerty k dokonalosti ještě dnes. Uvidíte, že z klasických sladkostí rázem vzniknou prvotřídní kousky, na které všichni budou pět jenom samou chválu.
flambovací pistole, creme brulee s ovocem

 Tip: Vyberte ty správné formy na muffiny a cupcakes!!!

Sledujte nás na facebooku, aby vám už neutekl žádný zajímavý článek, recept nebo soutěž!

Sledujte náš Facebook

Autor
Barbora
20. 02. 2018
Tagy
#tradice #příprava #suroviny
Komentáře