3x recept na Brunch – Lívance, Vejce Benedikt a Smoothie

3x recept na Brunch – Lívance, Vejce Benedikt a Smoothie

Také máte rádi tuto trochu snídani, trochu oběd? Brunch získává na velké oblibě a pokud si nechcete na brunch vyrazit někam ven, přinášíme vám 3 vhodné recepty k pyžámkovému dopoledni. (V tom případě si ale nezvěte přátele:-).

Vyzkoušejte naše Lívance s borůvkami, Vejce Benedikt s holandskou omáčkou a k tomu Malinové smoothie.

Ingredience na lívance:

  • borůvky
  • 500 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 0,3 l mléka
  • 1 lžíce cukru
  • olej
  • sůl

Příprava:

  1. Smíchejte vejce s cukrem, mlékem a špetkou soli.
  2. Přidejte tolik mouky, až dostanete husté těsto.
  3. Vyplatí se nechat těsto na hodinku odpočinout a pak péct lívance v lívanečníku, který jsme si vymazali olejem.
  4. Při pečení posypeme borůvkami, kterými můžeme dozdobit spolu se zakysanou smetanou i hotové lívance.

brunch vejce benedikt

Ingredience (1 porce) na Vejce Benedikt s holandskou omáčkou:

  • 1 vejce velikosti L
  • 2 žloutky
  • 1 rozpůlená žemle
  • 1 plátek parmské šunky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 4 lžička másla
  • 12lžíce octa
  • 200 ml vody
  • 1/3 svazku pažitky
  • pepř, maldonská sůl dle chuti

Příprava:

  1. V menším hrnci přivedeme vodu téměř k varu (nesmí přímo vřít).
  2. Přidáme ocet, vodu roztočíme a do středu víru necháme sklouznout rozklepnuté vejce tak, aby si udrželo přirozený tvar.
  3. Po 3 minutách jej vyjmeme (žloutek musí zůstat tekutý) a vložíme do studené vody, aby se vejce šokem zchladilo.
  4. Bulku rozkrojíme, opečeme na oleji s máslem, na spodní část klademe vejce, na vrch nazdobíme plátek parmské šunky a to celé polijeme holandskou omáčkou.
  5. Servírujeme za tepla posypané čerstvě nasekanou pažitkou.

Holandská omáčka:

  1. Žloutky důkladně rozmíchejte s vinným octem a zahřívejte, za stálého míchání, do zhoustnutí.
  2. Zalijte rozpuštěným máslem a vyšlehejte v omáčku.
  3. Přidejte sůl a pepř.

 

brunch malinové smoothie

Malinové smoothie:

  • 300 g malin
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce cukru
  • ½ svazku meduňky
  • špetka soli
  1. Všechny ingredience smícháme v hluboké nádobě dohromady a rozmixujeme ponorným mixérem.

 

Autor
Barbora
07. 04. 2017
Tagy
#tradice #příprava #suroviny
Komentáře