Ema espresso bar

Magazín

Ema je espresso bar, takže rychlá káva na stojáka. Kvantita není na úkor kvality, forma podtrhuje obsah. Výběrovou kávu z evropských mikropražíren melou mlecí kameny rychle a jistě. Tak pracují i baristé, a s úsměvem k tomu. Udělají, co vám na očích vidí. A poradí, doporučí a vysvětlí.

Název espresso baru je velmi originální. Zkratka Ema je složena z počátečních písmen možných velikostí kávy. E značí extra, tedy největší, M jako medium, střední, a A znamená velikost akorát

Espresso bar Ema se od svého vzniku rozrostla, a dnes počítá 3 pobočky v Praze. Lze je nalézt na Florenci, na Palmovce a v Karlíně.

V espresso baru na Palmovce je možné se zúčastnit kurzu na výrobu chleba.

Pobočka na Florenci je první, která vznikla. Sídlo má v budově Ústavu pro českou literaturu AV ČR, proto se mnohdy název Ema přirovnává k větě, kterou se děti učí v 1. třídě, tedy Ema mele maso. 

Na Palmovce se Ema specializuje na výrobu chleba a praží se zde káva Alf and Bet. Pokud se člověk chce naučit nějaké nové dovednosti v kuchyni, může si zde zaplatit kurz, ve kterém ho místní specialisté proškolí ve výrobě domácího chlebu. 

Kategorie:

Magazín

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang